Aarhus Universitets segl

Museerne i Uniparken består af Steno Museet, Naturhistorisk Museum Aarhus og Antikmuseet. Hver især repræsenterer de noget unikt indenfor naturhistorie, videnskabs- og medicinhistorie og antikkens kunst.

Antikmuseet - opdag kunstens rødder

Demokrati, drama, filosofisk tænkning og kropsidealer. Det er blot nogen af de ting, vi har arvet fra Antikken. På Antikmuseet kan du se gipsafstøbninger af en lang række af antikkens mest berømte skulpturer udstillet sammen med originale oldsager. Museet laver desuden skiftende særudstillinger i samarbejde med både arkæologer og kunstnere, holder foredrag og tilbyder aktiviteter for børn i ferierne.

Åbningstider

Søndag – Torsdag kl.12 – 16 – Gratis adgang

Victor Albecks Vej 3 - DK - 8000  Aarhus C

Tlf. +45 87 16 11 06

antikmuseet@au.dk

www.antikmuseet.au.dk

 

Naturhistorisk Museum Aarhus – kom tæt på naturen

På Naturhistorisk Museum Aarhus kan du komme helt tæt på naturens mange oplevelser. Bliv klogere på de nyeste fund af ulve i Danmark, bevæg dig rundt blandt elge, krokodiller og hyæner i Den Globale Baghave, eller kom 12.000 år tilbage i tiden, og se mammutter, sabelkatte og urokser i øjnene (fra 12. maj 2017 – 18. februar 2018).

Med museets fire store faste udstillinger og skiftende særudstillinger kan du komme på tidsrejse gennem den danske natur fra istiden til i dag.

Åbningstider

Åben alle dage kl. 10-16 – Gratis adgang for børn og unge under 18 år

Universitetsparken - Wilhelm Meyers Allé 10 – 8000 Aarhus C

Tlf. 86 12 97 77 – nm@nathist.dk

www.naturhistoriskmuseum.dk

 

Steno Museet - oplev naturvidenskab i øjenhøjde

Uden naturvidenskab og teknologi havde vi fx ikke mobiltelefoner, kikkerter og præcise landkort. Vi havde ikke penicillin, mikroskoper og avanceret operationsudstyr. Vi ville ikke vide, hvordan regnbuens farver opstår, hvor langt der er til Solen, eller at alting består af atomer.

På Steno Museet er videnskabshistorie, medicinhistorie og astronomi i fokus – fortalt for både børn og voksne og med masser af muligheder for, at du kan prøve selv. 

Læs mere om Steno Museets udstillinger 

Udstillinger

Det nysgerrige menneske

Udstillingen ‘Det nysgerrige menneske. På opdagelse i en usynlig verden’ formidler historien om hvordan menneskets nysgerrighed efter at forstå den fysiske verden omkring os har ført til utallige opfindelser og opdagelser. Her fortælles bl.a. om udforskningen af atomet, men også om hvilken betydning forskning i atomfysik har haft for os.

Videnskab er lidenskab

Udstillingen ‘Videnskab er lidenskab. Om forskerliv og kogte krabber’ giver et kig ind i forskernes verden og en visuel fornemmelse af deres hverdag. Centralt i udstillingen er nobelpristager Jens Christian Skous komplette kontor, der er levendegjort som multi-mediefortælling i lys, lyd og animationer. Man kan også opleve et ‘Hjerteakvarium’ med små og store hjerter og lytte til forskellige pattedyrs hvilepuls.

Gentests og tandbørster

Oplev nogle af sundhedsvæsenets værksteder og genstande – fra en komplet lægekonsultation fra starten af 1900-tallet til mulighed for at tage sit røntgenportræt.

Astroteket

Ny astronomi-udstilling om fx exoplaneter og sorte huller 

Kære krop, svære krop

Udstillingen 'Kære krop, svære krop' handler om skønhedsidealer gennem tiden og vores forhold til kroppen, vores moderne livsstil, slankekure og størrelsen på en sodavand. Her får du mulighed for at reflektere over dit eget forhold til krop og kropsidealer.

Epidemier

Vores frygt for epidemier er aftaget i takt med bedre hygiejne, bedre levestandard og medicinske gennembrud, men epidemier kan stadig skabe angst og død selv i et veletableret, moderne samfund. Udstillingen 'Epidemier' fortæller historien om de
væsentlige epidemier gennem tiden. 

Museumsbutik

I museumsbutikken tilbyder vi anderledes science-legetøj, flotte plakater og bøger og andre spændende ting. Om sommeren er det muligt at spise madpakken i Den medicinske Urtehave.

Steno Museet er en del af Science Museerne, Aarhus Universitet.

Normale åbningstider:

Tirsdag-fredag kl. 9-16. I skolernes ferie alle dage kl. 10-16. Mandag lukket. 

Lørdag, søndag og helligdage kl. 11-16. Mandag lukket.

Steno Museet - C.F. Møllers Allé 2 - 8000 Aarhus C Tlf. 87 15 54 15 – sm@au.dk

www.sciencemuseerne.dk

Facebook/stenomuseet

Instagram & Twitter: @sciencemuseerne